Praktijk Marjolein

Wat is natuurgeneeskunde?

Veterinaire natuurgeneeskunde is een behandelvorm waarbij er uit wordt gegaan van het dier als geheel individu.

We gebruiken hierbij een holistische benaderingswijze waarin we naar het fysieke, mentale en energetische deel van het dier kijken.

De therapieën die ingezet worden in de veterinaire natuurgeneeskunde zijn allereerst toegespitst op maatregelen. Denk hierbij aan aanpassen van omgeving, arbeid, voeding en het welzijn van uw dier. Als middelen maakt de veterinaire natuurgeneeskunde gebruik van aroma’s, Bach-bloesems, celzouten, fytotherapie en homeopathie.

Daarnaast bestaan er verschillende specialisaties in de veterinaire natuurgeneeskunde. Mijn specialisatie is het energetisch onderzoek, een onderdeel van het veterinair natuurgeneeskundig consult waarbij de chakra’s van uw dier afgegaan worden om zo mogelijke oorzaken van de klacht(en) te achterhalen.

Daarnaast kan ik met uw dier communiceren via foto of video om andere vragen die U mogelijk heeft of die het dier zelf kwijt wilt te achterhalen en deze op tafel te leggen.

De BCND is de beroepsvereniging voor veterinaire natuurgeneeskundigen. Ik ben hierbij aangesloten. Via de BCND ben ik te vinden voor klanten. Ook volg ik via de BCND (verplichte) nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen om uw dier een zo’n goed mogelijke behandeling te kunnen bieden.

Natuurgeneeskundig intake consult

In dit consult worden de levensgeschiedenis en de klacht(en) van uw dier uitgevraagd.

Fysiek -, energetisch onderzoek, aroma test en adviesverslag komen in dit consult ook aan bod.

Natuurgeneeskundig vervolg consult

Dit consult zal een aantal weken na het intake consult plaatsvinden. In dit consult worden de adviezen en de voortgang van de klacht(en) doorlopen. Mogelijk kan uitbreiding van het fysieke -, energetische onderzoek en aroma test aan de orde zijn.

Foto reading

Door middel van een foto of video kan ik communiceren met dieren om zo vragen die U heeft over of aan uw dier te beantwoorden.

Aroma therapie

Aroma’s zijn gemaakt van de essentie van een plant of vrucht. De aroma’s hebben een werking op het fysieke en mentale deel van het dier. Aroma’s kunnen geïnhaleerd, gemasseerd of ingenomen worden. Gelieve aroma’s met een drager te gebruiken. N.a.v. een consult stel ik een receptuur samen speciaal voor uw dier.

 

Bach-bloesem therapie

Bach-bloesems zijn gemaakt van de essentiele delen van een boom, bloem of plant. De Bach-bloesems hebben een werking op het mentale en energetische deel van een dier. N.a.v. een consult stel ik een receptuur samen speciaal voor uw dier.