Het logo van praktijk marjolein, veterinaire natuurgeneeskunde
Fytotherapie header afbeelding | Natuurgeneeskunde voor dieren

Fytotherapie

In de fytotherapie wordt er gebruik gemaakt van (delen van) een plant. Door de bloem, stengel, blaadjes of wortel van een plant te gebruiken worden verschillende raakvlakken met het lichaam gecreëerd. Elke plant heeft zo zijn eigen werking op verschillende organen en stelsels in het lichaam.

Zo heb je plantensoorten die meer gericht zijn op de slijmvliezen of op de luchtwegen, waar anderen weer meer voor de spijsvertering of het immuunsysteem kunnen betekenen.

De voorkeur heeft meestal om de planten vers als kruid aan te bieden net na het plukken, maar aangezien we in Nederland niet alle plantensoorten tot onze beschikking hebben wordt de afweging vaker gemaakt om de kruiden in gedroogde capsule vorm te geven. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het voor de werking van een kruid niet uitmaakt of het vers of in de gedroogde vorm aangeboden wordt.

Echter zal deze voorkeur per diersoort verschillen. Echte planteneters, zoals konijnen, zullen kruiden makkelijker kunnen verteren dan bijvoorbeeld honden, echte vleeseters, waardoor ik persoonlijk voor de eerstgenoemde diersoort voor de verse vorm zou kiezen.

Maar boven dit alles staat echter nog steeds dat het ook individueel afhankelijk is welke vorm wordt aangehouden en waar de behoefte en wens van het dier ligt.


Interesse in fytotherapie?

Afbeelding van liggende hond in een herfstachtig bos.

Waarom natuurgeneeskunde voor uw dier?

Met natuurgeneeskunde kun je verder en breder kijken, omdat er gebruik wordt gemaakt van drie perspectieven: fysiek, mentaal en energetisch. Deze perspectieven worden alle drie meegenomen om een totaalbeeld van het dier te krijgen. Vaak zal het ons verbazen dat de oplossing van een probleem niet altijd bij de klacht(en) zelf ligt maar ook in de andere aspecten die hun druk uitoefenen op het dier te vinden kunnen zijn.

In de natuurgeneeskundige behandelingen wordt er gebruik gemaakt van de kracht van de natuur. Wat ervoor zorgt dat er een grotere kans van slagen is, aangezien dieren dicht bij de natuur staan en het daarom makkelijker is om hetgeen wat ze aangeboden krijgen op te pakken. Doordat het dier de ondersteuning krijgt om zelf met de klachten aan de gang te gaan zal het zelf genezend vermogen van jouw dier weer aangewakkerd worden. Wat voor verbetering en stabiliteit voor langere tijd zal zorgen en uiteindelijk bijdraagt aan het algehele welzijn van jouw huisdier.

Portret foto van Marjolein | Veterinaire geneeskunde

Over mij

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gek op dieren. Thuis hebben wij ook altijd honden, kippen en konijnen gehad. Vanaf mijn zevende zit ik op paardrijden en begroet ik graag elk dier die ik tegenkom op straat. Vaak geven deze dieren mij dan een boodschap mee over de situatie waarin zij zitten en hoe zij zich voelen. Maar soms kan ik dit al voelen voordat de dieren zelf iets laten merken. Dit heeft al voor veel mooie momenten gezorgd. Via deze ervaringen ben ik er achter gekomen dat ik hoog-sensitief ben. Een gave die ik nu veelal in mijn werk kan gebruiken.

Interesse in een behandeling voor jouw huisdier?

Kom in contact met Marjolein

Persoonlijk Eerlijk Natuurlijk Verantwoord
Praktijk Marjolein
Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een natuurgeneeskundige behandeling voor je dier? Dan hoor ik graag van je! Ik help jou en jouw dier graag waar nodig.
Marjolein Vroegop
Regio Gelderland
Openingstijden:
ma t/m vr: 09:00 – 18:00
za: 09:00 – 16:00
zo: gesloten
Aangesloten bij beroepsvereniging BCND Logo van beroepsvereniging BCND
praktijkmarjolein.com ©2024 KvK: 83964940 BCND: 359
Website door David