Het logo van praktijk marjolein, veterinaire natuurgeneeskunde
Homeopathie header afbeelding | Natuurgeneeskunde voor dieren

Homeopathie

Homeopathie is een behandelvorm van de natuurgeneeskunde wat vanuit het gelijksoortigheidsbeginsel handelt. Dit betekent dat volgens de homeopathie een klacht of ziekte alleen maar opgeheven kan worden als dit bestreden wordt met een middel wat dezelfde klachten of ziekte met zich meebrengt.

In de homeopathie is het ook bijna vanzelfsprekend dat een klacht of ziekte eerst erger wordt voordat er verbetering optreedt, beginverergering wordt dit ook wel genoemd. Dit kan allereerst wat terughoudendheid oproepen naar inzet van deze therapie vorm, maar ik ben ervan overtuigd dat als een bepaalde klacht verder aangewakkerd word er ook een grotere kans bestaat dat deze ook weer uitblust.

Er zijn talloos veel middelen in de homeopathie die elk van verschillende materialen, dieren of vloeistoffen zijn gemaakt. Zo zijn er zogenaamde EHBO middelen die als eerste ingezet worden in acute situaties. Denk bijvoorbeeld aan een wespensteek. Maar er zijn ook middelen die na deze acute situatie ingezet kunnen worden en zelfs middelen op voor langere termijn.

Ook kunnen homeopathische middelen in verschillende potentieringen verdund zijn, waardoor elk middel een ander effect op een lichaam kan hebben.

Voor erg gevoelige of hoog sensitieve individuen heeft de homeopathie een aparte potentiering aangezien deze middelen sterker bij ze binnen komen. Een gegeven wat ik persoonlijk ook verscheidende keren ondervonden heb.

Door de ziekte of klacht(en) specifiek uit te vragen kan er aan de hand van bepaalde soms steeds terugkerende symptomen gekeken worden welk homeopathisch middel het beste bij jouw dier past en in welke vorm en duur deze gegeven kan worden.


Interesse in homeopathie voor jouw dier?

Afbeelding van liggende hond in een herfstachtig bos.

Waarom natuurgeneeskunde voor uw dier?

Met natuurgeneeskunde kun je verder en breder kijken, omdat er gebruik wordt gemaakt van drie perspectieven: fysiek, mentaal en energetisch. Deze perspectieven worden alle drie meegenomen om een totaalbeeld van het dier te krijgen. Vaak zal het ons verbazen dat de oplossing van een probleem niet altijd bij de klacht(en) zelf ligt maar ook in de andere aspecten die hun druk uitoefenen op het dier te vinden kunnen zijn.

In de natuurgeneeskundige behandelingen wordt er gebruik gemaakt van de kracht van de natuur. Wat ervoor zorgt dat er een grotere kans van slagen is, aangezien dieren dicht bij de natuur staan en het daarom makkelijker is om hetgeen wat ze aangeboden krijgen op te pakken. Doordat het dier de ondersteuning krijgt om zelf met de klachten aan de gang te gaan zal het zelf genezend vermogen van jouw dier weer aangewakkerd worden. Wat voor verbetering en stabiliteit voor langere tijd zal zorgen en uiteindelijk bijdraagt aan het algehele welzijn van jouw huisdier.

Portret foto van Marjolein | Veterinaire geneeskunde

Over mij

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gek op dieren. Thuis hebben wij ook altijd honden, kippen en konijnen gehad. Vanaf mijn zevende zit ik op paardrijden en begroet ik graag elk dier die ik tegenkom op straat. Vaak geven deze dieren mij dan een boodschap mee over de situatie waarin zij zitten en hoe zij zich voelen. Maar soms kan ik dit al voelen voordat de dieren zelf iets laten merken. Dit heeft al voor veel mooie momenten gezorgd. Via deze ervaringen ben ik er achter gekomen dat ik hoog-sensitief ben. Een gave die ik nu veelal in mijn werk kan gebruiken.

Interesse in een behandeling voor jouw huisdier?

Kom in contact met Marjolein

Persoonlijk Eerlijk Natuurlijk Verantwoord
Praktijk Marjolein
Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een natuurgeneeskundige behandeling voor je dier? Dan hoor ik graag van je! Ik help jou en jouw dier graag waar nodig.
Marjolein Vroegop
Regio Gelderland
Openingstijden:
ma t/m vr: 09:00 – 18:00
za: 09:00 – 16:00
zo: gesloten
Aangesloten bij beroepsvereniging BCND Logo van beroepsvereniging BCND
praktijkmarjolein.com ©2024 KvK: 83964940 BCND: 359
Website door David