Het logo van praktijk marjolein, veterinaire natuurgeneeskunde
Massage header afbeelding | Natuurgeneeskunde voor dieren

Massage

Er bestaan verschillende massagetechnieken om ervoor te zorgen dat het lichaam van een dier weer soepeler kan bewegen. Zo kan er met de hele hand, de muis van de hand of alleen de vingers een massage uitgevoerd worden.

Tijdens de massage is het het verstandigste als het dier in een comfortabele houding zit of ligt maar ook dat het dier weg kan lopen van jouw handen mocht de massage even te veel worden.

De massage heeft echter niet alleen als voordeel dat de spieren en gewrichten soepeler zullen worden, ook zal de doorstroming in het lichaam beter verlopen en wordt de band tussen diegene die de massage uitvoert en het dier dat het ondergaat versterkt.

Hand op huid contact is namelijk erg belangrijk om een gevoel van vertrouwen en veiligheid op te bouwen. Niet alleen in de vorm van samenwerking eigenaar en dier zoals hierboven beschreven, maar ook in het dier zelf. Door dit contact zal het dier zich meer bewust voelen van het eigen lichaam waardoor het zelfvertrouwen een boost zal krijgen.


Interesse in een massage voor jouw dier?

Afbeelding van liggende hond in een herfstachtig bos.

Waarom natuurgeneeskunde voor uw dier?

Met natuurgeneeskunde kun je verder en breder kijken, omdat er gebruik wordt gemaakt van drie perspectieven: fysiek, mentaal en energetisch. Deze perspectieven worden alle drie meegenomen om een totaalbeeld van het dier te krijgen. Vaak zal het ons verbazen dat de oplossing van een probleem niet altijd bij de klacht(en) zelf ligt maar ook in de andere aspecten die hun druk uitoefenen op het dier te vinden kunnen zijn.

In de natuurgeneeskundige behandelingen wordt er gebruik gemaakt van de kracht van de natuur. Wat ervoor zorgt dat er een grotere kans van slagen is, aangezien dieren dicht bij de natuur staan en het daarom makkelijker is om hetgeen wat ze aangeboden krijgen op te pakken. Doordat het dier de ondersteuning krijgt om zelf met de klachten aan de gang te gaan zal het zelf genezend vermogen van jouw dier weer aangewakkerd worden. Wat voor verbetering en stabiliteit voor langere tijd zal zorgen en uiteindelijk bijdraagt aan het algehele welzijn van jouw huisdier.

Portret foto van Marjolein | Veterinaire geneeskunde

Over mij

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gek op dieren. Thuis hebben wij ook altijd honden, kippen en konijnen gehad. Vanaf mijn zevende zit ik op paardrijden en begroet ik graag elk dier die ik tegenkom op straat. Vaak geven deze dieren mij dan een boodschap mee over de situatie waarin zij zitten en hoe zij zich voelen. Maar soms kan ik dit al voelen voordat de dieren zelf iets laten merken. Dit heeft al voor veel mooie momenten gezorgd. Via deze ervaringen ben ik er achter gekomen dat ik hoog-sensitief ben. Een gave die ik nu veelal in mijn werk kan gebruiken.

Interesse in een behandeling voor jouw huisdier?

Kom in contact met Marjolein

Persoonlijk Eerlijk Natuurlijk Verantwoord
Praktijk Marjolein
Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een natuurgeneeskundige behandeling voor je dier? Dan hoor ik graag van je! Ik help jou en jouw dier graag waar nodig.
Marjolein Vroegop
Regio Gelderland
Openingstijden:
ma t/m vr: 09:00 – 18:00
za: 09:00 – 16:00
zo: gesloten
Aangesloten bij beroepsvereniging BCND Logo van beroepsvereniging BCND
praktijkmarjolein.com ©2024 KvK: 83964940 BCND: 359
Website door David