Het logo van praktijk marjolein, veterinaire natuurgeneeskunde
Natuurgeneeskunde pagina header afbeelding | Natuurgeneeskunde voor dieren

Wat is natuurgeneeskunde?

Veterinaire natuurgeneeskunde is een behandelvorm waarbij er uit wordt gegaan van het dier als geheel individu. We gebruiken hierbij een holistische benaderingswijze waarin we naar het fysieke, mentale en energetische deel van het dier kijken.

De therapieën die ingezet worden in de veterinaire natuurgeneeskunde zijn allereerst toegespitst op maatregelen. Denk hierbij aan aanpassen van omgeving, arbeid, voeding, massage en het algehele welzijn van jouw dier. Als middelen maakt de veterinaire natuurgeneeskunde gebruik van veel vormen uit de natuur. De behandelvormen die ik het meeste toe pas zijn aroma’s, Bach-bloesems, celzouten, fytotherapie, homeopathie en massage.

Daarnaast bestaan er verschillende specialisaties in de veterinaire natuurgeneeskunde. Mijn specialisatie is het energetisch onderzoek, een onderdeel van het veterinair natuurgeneeskundig consult waarbij de chakra’s van jouw dier afgegaan worden om zo mogelijke oorzaken van de klacht(en) te achterhalen. Mogelijke blokkades kan ik via deze weg opsporen en soms al via healing opheffen.

Daarnaast kan ik met jouw dier communiceren via foto of video om vragen die je hebt voor je huisdier te beantwoorden via jouw dier en mogelijke informatie die het dier wilt terug geven kan achterhalen.

Afbeelding van liggende hond in een herfstachtig bos.

Waarom natuurgeneeskunde voor uw dier?

Met natuurgeneeskunde kun je verder en breder kijken, omdat er gebruik wordt gemaakt van drie perspectieven: fysiek, mentaal en energetisch. Deze perspectieven worden alle drie meegenomen om een totaalbeeld van het dier te krijgen. Vaak zal het ons verbazen dat de oplossing van een probleem niet altijd bij de klacht(en) zelf ligt maar ook in de andere aspecten die hun druk uitoefenen op het dier te vinden kunnen zijn.

In de natuurgeneeskundige behandelingen wordt er gebruik gemaakt van de kracht van de natuur. Wat ervoor zorgt dat er een grotere kans van slagen is, aangezien dieren dicht bij de natuur staan en het daarom makkelijker is om hetgeen wat ze aangeboden krijgen op te pakken. Doordat het dier de ondersteuning krijgt om zelf met de klachten aan de gang te gaan zal het zelf genezend vermogen van jouw dier weer aangewakkerd worden. Wat voor verbetering en stabiliteit voor langere tijd zal zorgen en uiteindelijk bijdraagt aan het algehele welzijn van jouw huisdier.

Holistische werkwijze
Bij elk consult en elke fotoreading zal ik uitgaan van de drie perspectieven: fysiek, mentaal en energetisch. Door een dier door deze drie perspectieven te zien krijg je een totaalbeeld van het dier. Een holistisch perspectief wordt dit ook wel genoemd. Zo zorg ik ervoor dat ik mij richt op alle aspecten die bij het dier en zijn klacht(en) horen.
Fysiek
Hierbij wordt het tastbare lichaam van het dier bedoeld. Door een fysiek onderzoek zal dit perspectief aan bod komen.
Mentaal
Door in het vraaggesprek mij te richten op arbeid en uitdagingen die het dier krijgt, maar ook in te gaan op mogelijke stress of trauma’s die het dier kan hebben opgelopen in zijn leven zal het mentale stuk ondervangen worden.
Energetisch
Naast een fysiek onderzoek doe ik ook een energetisch onderzoek waarbij ik de chakra’s langs ga op mogelijke blokkades. Daarnaast kan ik communiceren met het dier om de diepere laag te krijgen in het gesprek.
Portret foto van Marjolein | Veterinaire geneeskunde

Over mij

Zolang ik mij kan herinneren ben ik al gek op dieren. Thuis hebben wij ook altijd honden, kippen en konijnen gehad. Vanaf mijn zevende zit ik op paardrijden en begroet ik graag elk dier die ik tegenkom op straat. Vaak geven deze dieren mij dan een boodschap mee over de situatie waarin zij zitten en hoe zij zich voelen. Maar soms kan ik dit al voelen voordat de dieren zelf iets laten merken. Dit heeft al voor veel mooie momenten gezorgd. Via deze ervaringen ben ik er achter gekomen dat ik hoog-sensitief ben. Een gave die ik nu veelal in mijn werk kan gebruiken.

Interesse in een behandeling voor jouw huisdier?

Kom in contact met Marjolein

Persoonlijk Eerlijk Natuurlijk Verantwoord
Praktijk Marjolein
Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een natuurgeneeskundige behandeling voor je dier? Dan hoor ik graag van je! Ik help jou en jouw dier graag waar nodig.
Marjolein Vroegop
Regio Gelderland
Openingstijden:
ma t/m vr: 09:00 – 18:00
za: 09:00 – 16:00
zo: gesloten
Aangesloten bij beroepsvereniging BCND Logo van beroepsvereniging BCND
praktijkmarjolein.com ©2024 KvK: 83964940 BCND: 359
Website door David